Q.U.O.T.E of The Day

k.a.m.i

Daisypath Next Aniversary Ticker

Friday, June 19, 2009

can i climb?

I can almost see it
That dream I am dreaming
But there's a voice inside my head saying
"You'll never reach it"

Every step I'm taking
Every move I make feels
Lost with no direction
My faith is shaking

But I gotta keep trying
Gotta keep my head held high

There's always gonna be another mountain
I'm always gonna wanna make it move
Always gonna be a uphill battle
Sometimes I'm gonna have to lose

Ain't about how fast I get there
Ain't about what's waiting on the other side
It's the climb

The struggles I'm facing
The chances I'm taking
Sometimes might knock me down
But no, I'm not breaking

I may not know it
But these are the moments that
I'm gonna remember most, yeah
Just gotta keep going

And I, I got to be strong
Just keep pushing on

'Cause there's always gonna be another mountain
I'm always gonna wanna make it move
Always gonna be a uphill battle
Sometimes I'm gonna have to lose

Ain't about how fast I get there
Ain't about what's waiting on the other side
It's the climb, yeah!

There's always gonna be another mountain
I'm always gonna wanna make it move
Always gonna be an uphill battle
Somebody's gonna have to lose

Ain't about how fast I get there
Ain't about what's waiting on the other side
It's the climb, yeah!

Keep on moving, keep climbing
Keep the faith, baby
It's all about, it's all about the climb
Keep the faith, keep your faith

Thursday, June 4, 2009

fyp TL??? wtf


aku sedih..sedih n sdeihh.. hhuhu.. nk keje mmg la sgt xready. but i need money.who does'nt??! tp nk continue blaja n wat master? xsanggup dah nk wat research itu ini,amek exams sume.huwaaa..

ape yg aku tau? aku nk enjoy la tau x.. E.N.J.O.Y.nk abeskan duit. duit pon da xdek na abeskan ni.hak3.
n yang buat aku lg betambah sdih,bile result aku-

fyp=TL? ape tu? x lulus ke? haishh.


mane de. TIDAK LENGKAP je ...tgk la gmbr aku siap buat h/cover dah pon.gile.penat jek aku wat 2 sem tau x??? pdhal xsmpi 2 sem pon.ehe. tapi3.. nape dekat slip aku tulis mcm gitu? huh? knape? knape n knape lagi skali! mmber2 aku pon ckp la *system error kot*mark blom finalize lagi kot*tggu je nnt ade la grade 2*wait*wait*tunggu*tunggu* sampai bile tah

hah yelah.ayat nk sedapkan ati..huk3..tp thanks la.mmg sedap la ati aku pas2.hak3.then aku pon call la my SV.just now la die pon pelik nape aku dpt cenggitu. borak punye borak pas2 die ckp nnt ade meeting lg for fyp lect n finalize all the mark. but then nape lah ade mmber aku da siap dpt full kredit hour fer dat.huhu.. tu pon salah 1 ayat nk sedapkan ati kot.hmm..maybe lah.

ke.. sebab aku xbaya duit denda kipas xtutup 2? huh? tipulaa.. adeje yg xbaya dapat je mark.huh.huh.huh. jahat.jahat.jahat. sepak kang masok longkang br tau.

yg penting esok aku mesti call lect-unit xm-jab bendahari-myn-paan.
ehe.d last 2 names tu my fren. cuz esok i'm gonna be @ KJ. my long-time-no-see homme.still nk chill di kala tgh2 xdek duit ni.

*tp sebenanye aku maseh risau.shyt la.. T_T

Tuesday, June 2, 2009

MEMORY part I

**4years.**
.
.
.
.
.
pejam celik pejam celik je.. then da abes da pon. result pon da kuar.
so new chpter of life, new friends, new environment n everything's gonna be new 4 me.
agak sedih bile nk tgglkan sumthing yg da lame sebati dgn diri kite.
sedih2.. :'(
ape2 pon my fren, jgn lost contact.bcuz someday u'll be needing 4 each other.










































































Monday, March 9, 2009

kekucingan


ok.ni nak cakap pasal kucing.bukan pasal kechomelan.. kelembutan bulu2 mereka.. bukan. just nak tau,kucing ni kalau dorg lintas jalan,tengok kiri kanan x?? kat rumah dorg xde tV ke?
haisshh.cari nahas btol kucen2 di sini. yaaa..kucin yg aku mksudkan d sini ialah kucen yg xsedor diri, yg nak mati cepat. mengaplikasikan catwalk mereka itu sewaktu hendak melintas jalan.. aduhhh.. nyaris2 nk langgar, tp nyawa2 ikan xlanggar.

kalau kucen 2 mati xkesah la kan (erkk? maksud aku,jgn catwalk bole x?) tp yg pentingnye,klu keta kemek, darah lekat lekit kat keta, sape yg susah kalau bukan empunye keta la kan. kne samak lg siap uik? anjing ape ni? so guys yg kat luar tu,kalau nampak kucen, apelg.. langgarrrrrrrrr.hahahaaha evil jap.ok. dah jd baik da sebab??

sempena maulidur rasul ni, aku nak mintak maaf sebab sebenarnye da langgar kucen kat jalan.bukan xsempat nak brake.eishhh,xkan la aku sampai ati nk langgar kan. keta berderet kat blakang,nk elak keta kat side seblah pon ade.huwaaaaaaaa..
sori kucen. eiiiii.yang kau jalan terkedek2 kat tengah2 jalan raye tu knape!!! haa,kan da xlame idop. eish3...

Friday, February 6, 2009

KFC to be boycott?




assalamualaikum sumeee..hehe..
lama dah aku x tulis blog ni.lame.. mmg sgt lame..
so,ni la time aku nk berjinak2 blk.hehe..

this time around,aku nk ckp psl boikot memboikot ni.. arini aku dpt email fr my rumet. email ni mmg wat aku fikir,btol gak ape yg die bg ni.sgt3 btol.so,ape kate kite take time,bace.semoga artikel ni dpt tambah pengatahuan kat kite yg mls cr kebenaran yg benar ni. --->


KEBENARAN TANPA PENGHUJUNG

"Manusia menjadi musuh dengan apa-apa yang tidak diketahuinya. " - ini adalah pepatah orang-orang Arab. Bukan hadis nabi. Namun demikian, kata-kata ini banyak kebenarannya. Saya sedikit agak kecewa, bahkan mungkin merungut sedikit. Saya memohon maaf jika tulisan saya kali ini agak pedas dan keras (syadid) sikit daripada biasa. Hal ini adalah kerana saya sememangnya tidak gemar apabila seseorang begitu mudah memberi hukum tanpa usul periksa. Isu memboikot barang-barang tertentu yang jelas bersekongkol dengan Israel, saya tegaskan bahawa saya sangat bersetuju dilaksanakan, tetapi lakukan boikot tersebut dengan bijaksana dan berhikmah. Bukan dengan membuta-tuli atau berlandaskan kejahilan serta kebodohan yang kita miliki.

Umat Islam menjadi lemah adalah disebabkan sifat ingin tahu mereka terlalu rendah. Malah, untuk mencari ilmu pengetahuan pun kita begitu malas. Umat Islam, khususnya di Malaysia- lebih gemar mendengar khabar angin daripada menyelidik untuk mencari kebenaran. Lantaran itu, apabila kejahilan yang kita ikuti pasti akan mendekatkan diri kita ke gaung kehancuran. Isu memboikot restoran makanan segera KFC telah dilancarkan secara besar-besaran dalam kalangan bloggers, saya tidak tahu sama ada ia berlaku secara terancang, mahu pun terjadi atas dasar kejahilan kita sendiri. Namun demikian, hal ini sedikit sebanyak mengundang rasa kecewa dalam kalangan pengurus-pengurus kanan KFC Holdings Berhad - dan sudah tentu juga bagi Pihak Tan Sri Muhammad Ali Hashim, CEO JCorp yang menguasai syarikat Kulim Berhad, dan pada masa yang sama, Kulim Berhad merupakan pemegang saham terbesar dalam KFC Holdings Berhad.

Nampaknya, kejahilan dan kebodohan kita selama ini, telah menyebabkan kita tidak mahu menyelidik dan mencari kebenaran, malah lebih gemar mendengar khabar angin daripada realiti. Tidak ramai yang tahu betapa susah dan gigihnya kumpulan Tan Sri Muhammaa Ali Hashim bertungkus-lumus untuk beberapa tahun, semata-mata mahu menguasai KFC Holdings daripada tangan orang lain. Keluar masuk mahkamah dan pelbagai lagi cabaran, demi memastikan KFC Holdings menjadi milik orang Islam. Namun demikian, apabila kita malas untuk mencari kebenaran, maka yang kita peroleh adalah kejahilan. Dan apabila kejahilan yang kita sebarkan ia bukan sekadar membuka pintu fitnah, bahkan menunjukkan mentaliti umat Islam yang lebih mudah dipengaruhi oleh khabar angin daripada menyelidik terlebih dahulu sesuatu maklumat yang diterima.

Sejak akhir-akhir ini tersebar luas kempen untuk memboikot KFC di seluruh Malaysia, tidak kurang juga risalah yang bertaburan di masjid-masjid menyeru umat Islam Malaysia agar memboikot KFC Malaysia. Yang lebih malang, kempen boikot KFC yang penuh dengan fitnah ini datangnya daripada mulut mereka yang tahu hukum hakam agama bahkah bergelar Imam dan Ustaz. Padahalnya, mereka sendiri tanpa sedar menyokong rejim Ziones dengan menghisap rokok di kaki tangga masjid. Bukankah lebih molek dan baik jika lakukan kempen membiokot rokok? tidakkah kita tahu rokok itu haram hukumnya? membawa banyak fasad (kerosakan) ke atas tubuh badan manusia? Dan pelik apabila ada manusia yang menyuruh memboikot makanan yang halal tetapi berdiam diri tentang rokok? Mengapa sampai begitu jahilnya kita ini? Jika kita rasa bahawa kita tidak tahu, sama ada KFC Malaysia terlibat dalam menyalurkan royalti (bayaran cukai) kepada KFC Amerika Syarikat yang menyokong Israel, lebih baik kita diam. Jangan membawa fitnah ke sana ke mari, semata-mata kerana kita sendiri tidak berapa pasti maklumat tersebut dan hanya mendengar khabar angin.

Saya sempat menghubungi pegawai-pegawai kanan Tan Sri Muhammad Ali Hashim sebentar tadi- ternyata mereka sangat kecewa dengan kempen kotor lagi tidak bermaruah ini. Jelas, masyarakat kita kurang mengambil berat terhadap kesahihah sumber maklumat dan kurang amanah dalam ilmu pengetahuan. Perlu dijelaskan, bahawa KFC Malaysia hanya menggunakan jenama (brand) KFC semata-mata dan tidak membayar apa-apa cukai atau sebarang keuntungan kepada KFC induk di Amerika Syarikat. Cuma membayar yuran penggunaan jenama. KFC Malaysia adalah hak milik kita. Ia halal di makan tidak seperti rokok.

Menurut Pegawai-pegawai kanan Tan Sri Muhammad Ali Hashim, ini semua adalah fitnah dan boleh menjejaskan pendapatan para pekerja di restoran-restoran KFC di seluruh Malaysia yang berjumlah 19 000 orang itu. Malah, rata-rata pekerjanya terdiri daripada orang Melayu-Islam. Jika para pemboikot itu sanggup menyediakan pekerjaan baharu kepada mereka, itu tiada masalah, silalah boikot. Tetapi malangnya, yang kita tahu hanya memboikot, apabila disuruh untuk menderma ke dalam tabung bantuan rakyat Palestin kita hanya sanggup masukkan RM 5 saja ke dalam peti derma di tepi pintu masjid. Sekarang, mari kita bertanya di manakah kita letakkan keutamaan jihad kita? memboikot sebuah produk yang terbukti salah untuk diboikot atau menggandakan jumlah derma kita kepada rakyat Palestin? Tepuk dada, tanya iman dan bukan tanya kepada Aiman.

Saya tegaskan sekali lagi, tiada salah untuk memboikot - tetapi biar secara bijaksana, berhikmah dan berilmu. Pilih betul-betul produk yang jelas menyalurkan bantuan kepada Rejim Ziones tersebut, jangan main sedap boikot saja. Umat Islam mundur kerana kita ketepikan soal (bijaksana) sebab kita jarang baca al-Quran. Lantaran itu kita mudah diperkotak-katik oleh bangsa lain. Adalah lebih baik pada pandangan saya kita boikot semua jenama rokok. Jelas ia memudaratkan kesihatan, malah jenama syarikat-syarikat besar rokok antarabangsa belum tentu selamat daripada dikaitkan dengan negara Israel.

Oleh yang demikian, saya menyeru kepada sesiapa sahaja, pergilah menjamu selera di restoran-restoran KFC, jangan ragu dan jangan gusar. Ia bukan sahaja halal, malah KFC Malaysia adalah milik orang Islam dan tidak terlibat dalam menyumbang wang atau royalti kepada negara Israel. Malah, ramai yang tidak tahu berapa juta ringgit yang telah didermakan oleh JCorp hasil keuntungan KFC kepada tabung rakyat Palestin. Semua ini memerlukan kita berhati-hati sebelum memboikot.


Penulis bersama dengan Tan Sri Muhammad Ali Hashim di Pejabatnya. Beliau yang bertanggungjawab memperkenalkan Jihad Bisnes dan Jihad Ekonomi. Usaha beliau harus dipuji dalam menegakkan Islam melalui perniagaan.



Thursday, January 15, 2009

hapuskan the damn shit jewish!


orait rakan2, i'm back with the whole new story.not much, but kindly helping our muslim's effort 2 jatohkan laknatullah yg sedang membiak skarang neh. ok memandangkan kite lum tere berperang dan takde kelengkapan..inilah cara kite berperang.kalau korang boikot menatang nieh..aku rase tak mati nye..jom ..!

Senarai Produk Israel Yang 'Wajib' Umat Islam Boikot

Brands and labels to boycott:

1. Fast Food

- Mc Donald's
- KFC

- Coca-cola
- Dr. Pepper
- Fanta
- Sprite
- Schweppes
- Lilt
- Fruitopia
- Sunkist
- Kia Ora Fruit Squashes

3. Food, Snacks

- Buitoni
- Danone
- Perrier
- Libby's
- Maggi
- Nestlé
- Shreddies cereal
- Nestlé KitKat
- Vittel

4. Consumer Products (Tissue, Diapers)

- Kimberly-Clark
- Kotex
- Huggies
- Kleenex

5. Cosmetics, Body Care

- Biotherm
- Sanex
- Garnier
- Clinique
- Helena Rubinstein (HR)
- L'oréal Paris
- Origins Natural Resources
- Maybelline
- La Roche-Posay
- Redken 5th Avenue NYC
- Vichy
- Johnson & Johnson
- Revlon
- Brylcreem

6. Perfumes, Fashion, Cosmetics

- Boss (Hugo Boss)
- Calvin Klein
- Lancôme Paris
- Giorgio Armani
- Estée Lauder
- Tommy Hilfiger
- Donna Karan New York (DKNY)
- Ralph Lauren

7. Fashion, Clothing

- Aramis
- Prescriptives
- La Mer
- Bumble and Bumble
- Jo Malone
- Kate Spade
- River Island
- GAP
- JC Penney
- Timberland
- J. Crew
8. Sportswear

- Champion
- Outer Banks
9. Home Products

- Ambi Pur
- Kiwi (shoe care)
- Sara Lee

10. Coffee, Coffee Systems, Tea

- Douwe Egberts
- Maison Café
- Superior Coffee
- Pickwick
- Piláo Café
- Starbucks Coffee

11. Technologies

- ICQ
- AOL
- Nokia
- IBM
- Intel

12. News Corporation, Publications

- Sky TV Network
- 20th Century FOX
- Star TV Network
- National Geographic Channel
- The Weekly Standard
- New York Post
- News of the World (UK)
- The Sun (UK)
- The Times (UK)
- The Daily Telegraph (Australia)
- Harper Collins
- Nursery World
- Disney
- TIME Magazine
- CNN

13. Clothing (Socks, Babywear, Intimate Apparel)

- DIM
- Victoria's Secret
- Banana Republic
- Structure
- Pryca
- Lindex
- Playtex
- Auchan
- Just My Size
- Hema
- Wonderbra
- Bali
- Hanes
- L'eggs
- Lovable
- Nur Die
- Gossard

14. Retailers, Stores, Shopping Complex

- Carrefour
- Tschibo
- Marks & Spencer
- Selfridges & Co.
- The White Barn Candle Co.
- Mast Industries Inc.
- Express
- Structure
- Henri Bendel
- Intimate Brands Inc.
- The Limited
- New York & Company
- Lerner New York

15. Home Depot

- Expo Design Centers
- Georgia Lighting
- Villager's Hardware
- Maintenance Warehouse
- The Home Depot
- Apex Supply Company