Q.U.O.T.E of The Day

k.a.m.i

Daisypath Next Aniversary Ticker

Sunday, November 23, 2008

cuti2~

esok mula perjalanan holiday aku selame sebulan.. so, aku kne brehat secukupnye menikmati mase yg ade seblom aku blk unimap yg blambak keje menunggu aku neh.huhuhu! xske aku igt sume keje2 2.. tambah2 ngan fyp aku tuh. arrghhhhh!!!!!!!! benci2. semoga aku mlalui sem dpn dgn tenang... aminnn..yg xblk2 lg 2,blk le weyhhh.. korg jgn le jd tanggang.kacang lupekan kulit n mcm2 pepatah lg. bak kate karam singh mane tumpahnye kuah klu x ke nasik.
buhbye~astalavista~bon voyage. bukak sem bln depan je kot. mcm la lame sgt. hek eleeeeeee.. blk la oiiii! dok unimap lame2 pon bknnye korg c ap kan fyp tuh!

Saturday, November 22, 2008

kasut ajaib

buAT peminat kasut high cut, aku suggest kan korg bli kst ni. alang2 mls nk bukak kst time nk semayang ke,tkt kst kne curi ke kan, bukak aje zip kat bwh 2. senang dan mudah kire. heee =D


Friday, November 21, 2008

kArOk tYmE!!!!!



pas g mkn piza 2,kami sume g la karok. not bad la tmpt 2.tp still xmemuaskan ati. nonorganized. lambt.slalu pasang salah lagu.mic dahle ade 1 je. pas2,nk serap bunyi,pki sangkar telur 2. dahla ade yg terkoyak2. n kitorg pon ader 'TER'jatuhkan 1.hahah.. sori ye bang.xsengaje. tp klu tok lepaskan gian nk g karok 2,bole la pegi kat cnun.c2 je tmpt yg available kt kangar ni. nk g karok kat kedai seblah,tauke die ade serve arak.wlupon kami xminum mende2 haram cam2, kami xnk la menyumbangkan duit kat kedai 2.mane xnye trang tang2 org mlayu dok slambe je tuang air setan 2 kat mulut. dah sah le klu kami karok kt c2 mcm menyokong lg xtvt dorg kan. dunia2.. bile snap gmbr sedas 2,mcm kat club mane tah kan.jgn slh phm. ni tmpt karok je. xde nye kitorg pegi clubbing2 ni. lgpon,mane de club kat perlis ni kan. klu ade,kompem la kitorg "XNK" pegi. =p
kitorg kan budak baek..

p/s:thanks to perlis sebab xmenyongsangkan kami yg sememangnye songsang ini.

video

pizza,pizza,pizza..

xde pape aku nk cite kat cni..da byk kali da kitorg g mkn piza,piza n piza.n setiap kali mkn piza,kitorg mst wat pasal. smpi org yg service kitorg 2pon da bengang2 ngan kitorg.xkisah la laki ke,pompuan ke.. yela,mane x nye..service sket la punye lembab. tp kan,bg aku,standard la klu service lambat , customer plak ramai.. tambah2 lagi klu perot customer 2 mmg kaw2 nye lapa.. mmg ade yg nk kne maki la kan..
aku bkn nye nk cite sape yg kne maki,ape yg kitorg maki kan.. BUKAN2!! aku nk cite, betape sabarnye sorg akak ni mlayan kitorg yg sgt emo kelaparan ni. setiap kali nk layan kerenah kitorg, mst die ckp sori2. aku rase die pon tensen ngan kitorg.tp disebabkan die m'punyai kesabaran yang tinggi,maka d layan la jugak customer die yg fussy ni. aku harap,die cpt2 la nek pangkat.so, pekerja2 lain yg xtahan sabar lyn kerenah customer 2, bole la jdkan die contoh terbaik. adat la 2. tagline dunia pon da mengakui "customer always right" kan. bravo la kak!






Wednesday, November 19, 2008

NEScaFE oh NEScafEIN


kat cni aku nk share 1 health story yg aku dpt kat email. ianya amat penting bg student2 yg m'amalkan meminum nescafe time2 exam ni.. lets scroll

Zaman skarang ni, banyak penyakit datang dari pemakanan…..

Beberapa hari lepas saya dikunjungi oleh seorang pelajar lelaki tahun akhir. Sudah beberapa bulan pelajar ini tidak bertemu dengan saya. Pelajar ini mengemukakan beberapa masalah kumpulannya untuk diselesaikan oleh saya sebagai seorang penasihat akademiknya. Alhamdulillah masalah dapat diselesaikan.

Selepas hajat terlaksana, pelajar ini yang saya namakan sebagai Ahmad menukar topik kepada topik kesihatan dirinya. Beliau mengadukan masalah dirinya. Beliau dapat merasakan kemerosotan tahap kesihatan dirinya. Berikut adalah antara tanda-tanda yang dapat dikenalpasati:

Kerap berdebar tidak menentu masa. Kadang-kadang waktu membaca tiba-tiba jantung / dada berdebar dengan laju.

1. Bila jantung berdebar ini berlaku, ia akan diikuti dengan dahi berpeluh
2. Beliau juga kerap merasakan kesakitan pada dadanya.
3. Sering mencungap dan kadang-kadang kala sewaktu sembahyang pun mencungap.
4. Semakin tidak tahan atau alah dengan panas terik matahari dan jikalau kena panas,
badannya akan banyak berpeluh dan tidak selesa.

5. Jikalau tahun lepas, kekerapan simptom-simptom di atas agak jarang namun
kebelakangan ini, kekerapan kejadian semakin kerap sehingga satu kali serangan dalam
setiap 2/3 hari.

6. Tapak tangannya.semakin basah.

Berdasarkan simptom yang saya perolehi saya terus menyoal tabiat permakanannya. Selepas mendapat data yang dikehendaki saya pun memberikan penjelasan 'Ahmad, engkau ni walau pun usia masih muda, jantung engkau sudah bermasalah.. Punca masalah engkau ini adalah kerana engkau kerap meminum Nescafe 3 in one.. Nescafe adalah tidak baik dan merosak buah pinggang manakala krimer yang terdapat di dalam campuran ini sangat merosak jantung. Krimer ini bukan diperbuat dari susu tetapi adalah dibuat dari kelapa sawit (non dairy creamer)'

Selanjutnya saya menasihati Ahmad untuk melakukan perkara berikut untuk merawat jantungnya:

1. Elakkan dari meminum Nescafe yang merosak buah pinggang dan elakkan sama sekali apa jua
jenis krimer yang dibuat dari selain susu (non dairy creamer)

2. Elakkan dari mengambil coffee mate kerana ia adalah non dairy creamer
3. Elakkan makan ais krim kerana mengandungi krimmer yang tinggi
4. Elakkan susu pekat manis yang mengandungi krimer dari selain susu.
5. Elakkan memakan sebarang makanan yang mengandungi margarine
6. Elakkan memakan burger, naget, kentang goreng, potato chip dan segala yang sewaktu
dengannya

7. Elakkan mandi selepas makan
8. Amalkan amalan: Ambil segenggam kacang hijau, rendam dalam air kira-kira 10 minit,selepas
itu rebus asal masak dan bukan rebus sehingga pecah tanpa membubuh garam. Selepas itu
buang air rebusan dan makanlah kacang hijau ini dan amalkan amalan ini setiap hari.

9. Boleh beli jintan hitam dan makan setiap hari atau pun belilah yang sudah siap diproses atas
nama habbatussauda

10. Amalkan makan sayuran pahit seperti kailan, peria, pegaga, daun ubi, pucuk betik,
ulam-ulam dsbnya.

11.. Kurangkan makan nasi lemak terutama sekali nasi lemak di kedai kerana mereka
mencampurkan minyak masak kepada nasi lemak agar nasi lemak ini kelihatan cantik
berderai dan tidak melekat.


Kepada yang mulai menghadapi masalah dengan jantungnya atau yang sudah lama bermasalah jantung, bolehlah mengamalkan amalan di atas.


'sharing is caring.

Dear Friends,
I'm strongly agreed on these issues because it happens to one of my friend in HSS Integrated Consultant. Beliau sekarang menjalani rawatan dialysis setiap 3 hari. Now its been already 9 years he is suffering with this kidney problem. The doctor yang check dia kata, the main cause is:

1. Breakfast with Nescafe
2. 10am break with Nescafe
3. Lunch with Nescafe ais
4. Minum petang also with Nescafe.
5. Malam supper pun pekena Nescafe.

So, hope for best for those who still love Nescafe.

PuTsaL





last day pas abes xm kiotrg men putsal..kitorg d sini bermaksud dak2 communication eng. yg da abes paper. fuhh..mmg da lame aku xmen.so,bile kat dlm klambu futsal 2,mmg la t'mengah2 aku.rase la sessak napas pon ade.rase refresh la blk zaman2 kegemilangan dlu kala.haha.. dlu mmg la slalu msk pertandingan futsal itu ini.tp,xpenah training pon.tp xpnh2 training kitorg, slalu gak dpt num 2 n 3.ape mksdnye 2?? lu pk la sendri.
muahahaa.. thanks to dak2 klas sbb dorg yg sponsor men kat situ.kitorg dtg men free je.hek3. then after game, kitorg "yum seng" bramai2. open table pnjg xhengat.


Tuesday, November 18, 2008

aku n kengkawan yg kat Cni














peh,punye aku kutuk dak2 yg ade blog ni, pas2 tup2 aku pon dgn tetibenye da terwat blog gak. hahaha..ni penangan yati.asek tanye bile kite nk wat blog. die blogger fan. haduish. ko tgk yati! aku pon terikot gak perangai buruk ko bace2 blog org neh. but ok la kan.@ least aku da ade 1 hobi baru.xde la aku asek dok melangok kat dpn lptop,pas2 xtau nk wat ape.so,next time,kite le cite2,kutuk2,gossip2 n do wutso ever kat cni k! harap2 le aku nye blog ni x hangat2 taik hayam. chaiyok2 yuzzy!